K.F.C. Sparta Waasmunster

Onze sportieve spartaanse visie.

Onze Historiek

Sparta Waasmunster werd in 1938 opgericht toen de burelen van SA Manta Opwijck naar Waasmunster verhuisden. Het personeel had er met CS Opwijck een voetbalclub die bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 2283 , die toen werd opgedoekt. In Waasmunster werd een nieuwe club opgericht met dezelfde clubkleuren onder de naam Sparta Waasmunster.

De club was meteen erg succesvol en in 1946 werd de titel behaald in Tweede Gewestelijke, waardoor de jonge club naar de hoogste provinciale afdeling promoveerde. Sparta zou tien jaar in Eerste Provinciale spelen, met een zevende plaats in 1952-1953 als beste resultaat uit de clubgeschiedenis.
In 1956 degradeerde Waasmunster naar Tweede Provinciale. In 1963 werd Sparta kampioen en keerde voor één seizoen naar Eerste Provinciale terug.
De degradatie in 1964 werd gevolgd door een tweede degradatie in 1965 en de club belandde in Derde Provinciale. Toen in het seizoen 1969-1970 een vierde provinciale reeks werd gemaakt, kwam Sparta daar terecht. De club ging door een lange periode met weinig sportieve hoogtepunten waarbij tussen Vierde en Derde Provinciale werd gependeld.
In 2005 ontsnapte Waasmunster na tien opeenvolgende seizoenen Vierde Provinciale uit deze reeks, in 2011 volgde een nieuwe promotie waardoor de club voor het eerst in decennia terug in Tweede Provinciale mocht aantreden. Daar was het erg moeilijk en na twee seizoenen knokken tegen de degradatie, bevond Sparta zich weer in Derde Provinciale vanaf 2013.
In 2016 luidde de kampioenstitel in Derde Provinciale een nieuwe sportieve opleving in voor de club, twee jaar later werd immers ook in deze reeks de titel gepakt en Sparta keerde na 53 jaar terug naar Eerste Provinciale.
Een erg moeilijk seizoen volgde en de club moest in 2019 meteen terug naar Tweede Provinciale.

In 2017 bracht Sparta Waasmunster ook een B-elftal tussen de lijnen in de provinciale competities, deze ploeg eindigde in zijn eerste drie seizoenen telkens in de middenmoot in Vierde Provinciale.

Onze visie

Sparta Waasmunster profileert zich het liefst als een warme sociale familieclub die oog heeft voor een goede jeugdwerking.
De doelen van deze gestructureerde jeugdwerking zijn:


Deze waarden moeten de jeugdspelers niet enkel leren van hun trainer maar ook van alle ouders op Sparta,thuis of uit.
Respect is een sleutelwoord en het uit zich in een beleefde houding tegenover spelers, trainers, afgevaardigden, bestuursleden, … en supporters. Het uit zich tevens in het samenwerken als team. Help elkaar, vorm één groep, wees één ploeg waarin iedereen bereid is voor elkaar door het vuur te gaan.
Voetbal is immers in eerste instantie een ploegsport.

Respect uit zich niet alleen tegenover personen maar ook t.o.v. het materiaal dat sparta voorziet.( potjes, goalen, kleedkamers, ... etc.)

De club en de speler verbinden zich er automatisch toe om samen te bouwen aan de toekomst van Sparta Waasmunster. Zoals eerder gezegd heeft Sparta een rijkgevulde geschiedenis maar, zo werkt sparta ook met oog op een positieve toekomst.

Correctheid en stiptheid zijn andere puntjes die nog aangehaald moeten worden. Wees liever te vroeg dan te laat.
In het geval dat er omstandigheden zijn waardoor je niet op tijd kan komen, ben je verplicht om de trainer te verwittigen.

Alle bovenstaande afspraken zorgen er namelijk voor, dat alle condities goed zijn om een positieve en sportieve toekomst te garanderen voor Sparta Waasmunster.
Als een van de laatste puntjes willen wij ook nog duidelijk stellen dat:

De voetbalopleiding primeert boven winst of verlies

Wij willen ten slotte iedereen bedanken dus: alle spelers, ouders, trainers, scheidsrechters, bestuursleden en alle anderen die helpen om deze mooie club naar een positieve toekomst te brengen.

Organogram

Trooper

Voorzitter

 • Voozitter in "Ert" en nieren.

Trooper

Jeugdvoorzitter

 • Verdedigt de belangen van de jeugd.

Trooper

TVJO

 • Kjell Buyle-Huybrecht

Trooper

Clubsecretaris

  • sparta2637mp@gmail.com
  • 0478/69 19 37
Trooper

Terreinverantwoordelijke

 • ---> VD GRASMAAIEN

Trooper

Webmaster & Sociale media

 • Arne Poppe

Staff

Trooper

T1

 • Raf Van Overstraeten

Trooper

T2 / Scoutingcel

 • Nicky Gerlo

Trooper

T3 / Beloftentrainer

 • Rudy De Smet

Trooper

T4 / Keeperstrainer

 • Stefan Van Avermaet

Trooper

T5 / trainer U21

 • Werner De Maere

Vrijwilligers

Een Club valt of staat met zijn vrijwilligers en sparta heeft toch wel enkele vrijwilligers die we graag in de bloemetjes willen zetten!

Trooper

Maria

 • Maria is een vrouw met het hart op de juiste plaats en bedient iedereen met veel liefde!

Trooper

Cafetaria - Verantwoordelijke

 • Christine of Chrisje zoals iedereen het zegt is een vlotte madame die klaar staat voor jan en alleman!

Trooper

Vrijwilliger

 • Ben je gebeten door voetbal en wil je onze club uit de nood helpen? Contacteer ons snel en stel je kandidaat!